Op 6 november geven wij samen met muziekvereniging Lamoraal van Egmont een dubbelconcert! Het thema is ‘A tribute to Adolphe Sax’ en zoals je wel kunt raden, neemt in dit concert de saxofoon een speciale plaats in. Deze dag is namelijk de geboortedag van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. Op het programma van het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam staat onder andere het saxofoonconcert van Ronald Binge, met als soliste Ati Lust op altsaxofoon. Tevens voeren wij Benvenuto Cellini van Berlioz uit, evenals La Marche sur la Bastille (Honegge).

Het programma van Muziekvereniging Lamoraal van Egmont is geïnspireerd door België, waar de roots van Adolphe Sax liggen. Ook wordt het stuk ‘The Last Journey’ na een geslaagde première op het ‘Gala voor Siebe’ opnieuw uitgevoerd. Ter herinnering aan Siebe heeft het orkest de Belgische componist Bert Appermont, die eerder het stuk Egmont voor hen componeerde, opdracht gegeven een nieuw stuk te componeren. Siebe speelde in het orkest en overleed in 2018 op 29-jarige leeftijd aan kanker. Het stuk heeft de titel The Last Journey gekregen en beschrijft het leven en de herinneringen aan Siebe Wittebrood.

Het concert start op 14:30u en vindt plaats in het Dorpshuis Hanswijk (Hanswijk 1, Egmond aan den Hoef). Entree is gratis.