ABCO-Concert met Muziekvereniging Concordia, Oostzaan

ABCO-concertZaterdag 14 mei 2011
De Kunstgreep, Kerkbuurt 4, Oostzaan
Aanvang 20.00 uur

ABCO staat voor ABonnementsCOncerten HaFaBra, een initiatief om harmonie-, fanfare- en brassbandmuziek onder een zo breed mogelijk publiek te promoten. De ABCO-concerten worden uitgevoerd door steeds twee blaasorkesten, die elk ongeveer 50 minuten muziek ten gehore brengen. De diversiteit van orkesten met elk hun eigen identiteit staat borg voor een gevarieerd programma.

Op het programma van het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam staat het spectaculaire werk Dutch Masters Suite van Johan de Meij, waarin enkele beroemde schilderijen van Nederlandse meesters worden uitgebeeld, te weten De Nachtwacht van Rembrand, De Liefdesbrief van Vermeer, en Prinsjesdag van Jan Steen.

Verder staan op het programma:

• Evolutions van Alfred Reed
  • Symphony for Band Op. 69, van Vincent Persichetti
  • Sleep, van Eric Whitacre
  • Four Sketches for Soprano Saxophone and Band, van Paul Dzon. Soliste: Esther Hoek.

Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via de ABCO-concerten-website.