Verrassende ontmoetingen in de Muiderkerk

Verrassende ontmoetingen in de BeursWomen's Company o.l.v. Marjan Politiek
Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam o.l.v. Vincent van den Bijlaard
Donderdag 6 juli 2017, 20.00 uur, Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, Amsterdam
Kaarten aan de kassa: 12,50 euro.

Op donderdag 6 juli 2017 geven vrouwenkoor Women’s Company en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam een gezamenlijk concert in de Muiderkerk in Amsterdam.

Eerder al stonden koor en orkest samen op de planken. In de Beurs van Berlage brachten zij samen onder andere het werk Equus van Eric Whitacre ten gehore. Equus, het Latijnse woord voor “paard”, verbeeldt een rennend paard. De steeds wisselende maatsoorten geven het stuk een energiek en onstuimig karakter, en verwijzen naar de ontoombare energie van een paard in volle galop.

Deze samenwerking smaakte naar meer, en op uitnodiging van Women’s Company participeert het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam dit jaar in hun jaarlijkse zomerconcert, en zal Equus nogmaals worden uitgevoerd. Dit spektakelstuk zal worden voorafgegaan door optredens van zowel het koor als het orkest afzonderlijk en gezamenlijk.

Women’s Company brengt voor u een variatie aan muziek. Ze nemen u onder andere mee van Engeland in de 16e eeuw naar Schubert, laten de Comedian Harmonists herleven en een Japans vuurvliegje dansen.

Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam zal Women’s Company begeleiden in een aantal stukken, waaronder het bekende Avondgebed en Pantomime uit de opera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck.

Graag ontvangen wij u op 6 juli voor deze bijzondere ontmoetingen!

Inloop vanaf 19.30 uur
Concert 20.00 tot 21.45 uur
Borrel met hapjes na afloop