Lex Bak

Lex Bak is de tijdelijke dirigent van het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam.

Lex Bak (1982) behaalde in 2005 zijn Bachelor slagwerk bij Bob Martens en in 2006 zijn Bachelor directie bij Jan Schut aan het conservatorium van Alkmaar. In 2010 behaalde hij zijn Masterdiploma directie aan het Koninklijk Conservatorium bij Alex Schillings met medewerking van de Shell Harmonie Amsterdam.

Zowel tijdens als na zijn studie heeft hij workshops en masterclasses gevolgd bij o.a. Jan Cober, Lucas Vis, Eugene Corporon (VS), Jose Villaplana (ES), Jan van der Roost en Gert Buitenhuis.

Hij was van negen projecten artistiek leider en dirigent van het Jeugd Project Orkest, waarmee hij bijzondere composities uit het repertoire voor harmonieorkest uitvoerde, om een jonge generatie muzikanten te inspireren en uit de dagen. Ook was Lex één van de vijftien geselecteerde deelnemers van de Internationale Dirigenten Cursus en Wedstrijd van het Wereld Muziek Concours 2013 te Kerkrade. Hier werkte hij o.a. met het Helicon ensemble en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Als dirigent is Lex momenteel werkzaam bij Fanfare St. Caecilia Zwaag en het Noord-Hollands Blazers Ensemble, waarmee hij diverse wereldpremières dirigeerde.

Naast zijn werkzaamheden als dirigent en uitvoerend musicus is Lex ook muziekdocent voor Hallo Muziek, zowel in regulier als speciaal basisonderwijs. Tevens is hij voor deze stichting zakelijk leider en projectmanager. Hallo Muziek heeft een doorlopende leerlijn voor in het onderwijs ontwikkeld. Hallo Muziek verzorgt inmiddels voor meer dan 10.000 kinderen van 2 tot 14 jaar wekelijks muziekeducatie onder schooltijd.