Space. The Final Frontier.

Maar niet voor lang meer. Na Amsterdam en Berlijn doet het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam een nieuwe bestemming aan: het orkest gaat op 24 november 2018 de ruimte in!

Het orkest gaat echter niet alleen op reis: een zaal vol avonturiers is uitgenodigd om met ons mee te gaan!

De reis begint in de bus, waar alle astronauten elkaar voor het eerst ontmoeten. Een lange rit door Amerika naar de raketbasis volgt. Nadat iedereen aan boord is geklommen is daar het moment waarop iedereen gewacht heeft: het aftellen.

Na het eerste geweld van de lancering komen we terecht in dat onbeschrijflijke gevoel van gewichtloosheid. Eerst is het nog bekend gebied, en vliegt de raket langs de planeten in het Melkwegstelsel. Maar al snel laten we ook de Melkweg achter ons. Het lijkt allemaal nog steeds erg mooi, met ongelooflijke planeten die rechtstreeks uit een droom lijken te komen.

Dan blijkt dat het toch niet allemaal goed gaat: we krijgen onverwachts kwaadaardig bezoek! Zullen we heelhuids terugkeren?

Tijdens dit concert staat niet alleen de muziek in het thema van de ruimtereis. Ook de aankleding en de hapjes en drankjes in de pauze zijn in stijl. Je bent van harte uitgenodigd om mee op reis te gaan!

Onderdeel van het programma:

• The Planets – Holst
  • Poème du Feu – Gotgovsky
  • Prélude à l’après midi d’un faune – Debussy
  • Imperial March – Williams

De rest van het programma wordt later bekend gemaakt.

Locatie: Vrijburgkerk (Diepenbrockstraat 46, 1077 WE Amsterdam). Aanvang concert: 20:00u.