Vincent van den Bijlaard

Vincent van den BijlaardVincent van den Bijlaard is de vaste dirigent van het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam.

Na het Gymnasium te Utrecht te hebben doorlopen, verhuisde Vincent van den Bijlaard naar Amsterdam. Daar studeerde hij directie aan het Sweelinck Conservatorium, bij de bekende dirigent Danny Oosterman. Tevens studeerde hij klarinet, bij Herman Braune, en theorie der muziek, bij Lourens Stuifbergen. In 1994 behaalde Vincent van den Bijlaard het praktijkdiploma harmonie/fanfare directie. In een concert met de Marinierskapel (1998) behaalde hij vervolgens het groot diploma harmonie/fanfare directie (UM), met speciale vermelding voor muzikaliteit.

Vincent van den Bijlaard is sinds november 2012 vaste dirigent van het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam. Daarnaast is hij als dirigent verbonden aan Muziekvereniging Soli (Velsen), de Koninklijke Biltse Harmonie (de Bilt) en de Diemer Harmonie (Diemen).

Tevens is hij componist en arrangeur, en is hij als docent verbonden aan het conservatorium en de universiteit van Amsterdam.